fbpx

Ταξίδι στο Ροβανιέμι – Τι να προσέξετε πριν κλείσετε το ταξίδι σας στην Φινλανδική Λαπωνία!

Ένα ταξίδι στην Φινλανδική Λαπωνία είναι ένα ονειρικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους και συγκαταλέγεται στις once in a lifetime ταξιδιωτικές εμπειρίες.
Μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

4 μύθοι που δεν ισχύουν για το Ροβανιέμι.

 1. Είναι ακριβώς προορισμός; – Όπως σχεδόν όλοι οι προορισμού έχει και τις ακριβές επιλογές σε διαμονή, κλπ. αλλά έχει και ποιο οικονομικές επιλογές.

 2. Το χωριό του Άη Βασίλη λειτουργεί μόνο τα Χριστούγεννα; – Όχι το χωριό του Άη Βασίλη λειτουργεί όλο τον χρόνο κάθε μέρα.

 3. Έχει πάρα πολύ κρύο και δεν μπορείς να απολαύσεις το ταξίδι; – Εάν πάτε μέσα στον χειμώνα είναι πιθανόν να συναντήσετε θερμοκρασίες από -5°C έως -30°C. Μπορεί οι θερμοκρασίες να φαίνονται πολύ χαμηλές αλλά από την στιγμή που δεν έχει υγρασία το κρύο είναι υποφερτό φυσικά με σωστό ρουχισμό. Πάρ’τε μαζί σας χοντρά και ζεστά ρούχα, μποτάκια, γάντια σκουφάκια και θα είστε μια χαρά. Τώρα εάν δεν σας αρέσει και πολύ το κρύο εάν έχετε και ισοθερμικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
   
 4. Το χειμώνα δεν θα έχετε καθόλου φως ημέρας; – Το Ροβανιέμι, όπως και κάθε περιοχή που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο όσο χειμωνιάζει το φως της ημέρας διαρκεί πολύ λιγότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι σας. Αρχικά και στην καρδιά του χειμώνα να πάτε θα έχετε το λιγότερο 2-3 ώρες φως ημέρας. Και κατά δεύτερον, σε αυτές τις περιοχές λόγο του λευκού τοπίου από το χιόνι, αντανακλάτε το φως και δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο ξαστεριάς και σούρουπου. Οπότε μην έχετε στο μυαλό σας πως θα κυκλοφορείτε στο σκοτάδι όλη την ώρα.

3 αλήθειες που ισχύουν για το Ροβανιέμι.

 1. Οι διαμονές σε igloo και γυάλινες καμπίνες είναι πανάκριβες. – Η αλήθεια είναι ό,τι οι συγκεκριμένες διαμονές είναι οι must do όταν επισκέπτεται κανείς την Λαπωνία και όπως είναι λογικό είναι αρκετά ακριβές. Βέβαια, εάν δεν πάτε την high season μπορεί να βρείτε πιο χαμηλές τιμές.
   

 2. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε και μέσα στο χωριό του Άη Βασίλη; – Ναι, ισχύει! Μέσα στο πάρκο υπάρχει και το resort που αποτελείται από chalets και igloos . Εάν έχετε παιδιά είναι ιδανική επιλογή μιας και θα είστε μέσα στο πάρκο όλη την ημέρα.

   

 3. Το Ροβανιέμι έχει καλή συγκοινωνία και όλα οδηγούν στο χωριό του Άη Βασίλη. Εάν μένετε στο κέντρο δεν θα δυσκολευτείτε να μεταβείτε στο χωριό. Από την άλλη, εάν είστε εξοικειωμένοι με την οδήγηση στα χιόνια μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε την Φινλανδική Λαπωνία. Οι κεντρικοί δρόμοι καθαρίζονται συνέχεια και όλα τα οχήματα τους είναι εξοπλισμένα με χειμερινά ελαστικά, ξύστρες και σκούπες για τον πάγο και το χιόνι από τα τζάμια.

glass igloo

Τι να προσέξετε στην επιλογή πακέτου ή στην δημιουργία του πλάνου σας εάν το κάνετε μόνοι σας;

 1. Οι περισσότερες διαμονές για να έρθει πιο οικονομικά το πακέτο είναι εκτός της πόλης του Ροβανιέμι και συνήθως νοτιότερα σε αστικές πόλεις. – Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις μετακινήσεις σας και σας κοστίζει αρκετό χρόνο. Φυσικά, εάν έχετε επιλογή να κάτσετε μερικές μέρες στο Ροβανιέμι και μετά να ανεβείτε στην Βόρεια Λαπωνία όπως είναι οι περιοχές Levi, Saariselkä, Inari τότε θα περάσετε αξέχαστες εμπειρίες στον Αρκτικό Κύκλο που αν είστε και τυχεροί θα δείτε και το Βόρειο Σέλας.

 2. Οι δραστηριότητες που θα επιλέξετε να μην είναι απλή βόλτα ελεγχόμενη μέσα σε κάποιο πάρκο. Εάν επιθυμείτε να ζήσετε την αληθινή Φινλανδική Λαπωνία κάθε safari που θα κάνετε είναι ωραίο να γίνει έξω στην φύση στο φυσικό περιβάλλον όπου θα συναντήσετε τα huskies και τους ταράνδους στην φάρμα τους και θα κάνετε safari μερικών χλμ. στην χιονισμένη Λαπωνία. Αντίστοιχα μια διαδρομή με snowmobile καλό είναι να γίνει στην άγρια φύση και να διαρκέσει από 1 έως 3 ώρες και όχι σε μια μικρή διαδρομή απλά για να οδηγήσετε το όχημα του χιονιού.

   

 3. Για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε το Βόρειο Σέλας, είναι καλό να είστε μακριά από φωτορύπανση και τα αστικά κέντρα των πόλεων. Επιλέξτε την Βόρεια Λαπωνία και μείνετε σε μοναδικά καταλύματα μέσα στον χιονισμένο αρκτικό κύκλο.

   

 4. Ιδανικές ημέρες στο Ροβανιέμι είναι από 3-5 για να δείτε και τα δύο πάρκα, να εξερευνήσετε την πόλη και να επισκεφτείτε και το Arktikum Museum. Για να εξερευνήσετε και την Βόρεια Λαπωνία θα χρειαστείτε άλλες 3-5 μέρες γεμάτες με δραστηριότητες, ski / snowboard σε κάποιο από τα χιονοδρομικά της περιοχής.

  ⇒ Όσες περισσότερες ημέρες βρίσκεστε στην Βόρεια Λαπωνία τόσες πιθανότητες έχετε να δείτε το Βόρειο Σέλας.

     ⇒ Eάν θέλετε περισσότερα χρήσιμα tips για την Φινλανδία και το χωριό του Άη Βασίλη επικοινωνήστε μαζί μας.

 

    ⇒ Εάν θέλετε να ταξιδέψετε στο Ροβανιέμι χωρίς έξτρα χρεώσεις, με μοναδική διαμονή σε igloo στο Ροβανιέμι και στην Βόρεια Λαπωνία μαζί με δραστηριότητες στη φύση στείλτε μας να σας φτιάξουμε το δικό σας ταξιδιωτικό πακέτο.

Σας αρέσουν τα ταξίδια σε ονειρεμένους προορισμούς και σε προσιτές τιμές;

Κάντε εγγραφή στo newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις ταξιδιωτικές μας προσφορές, tips, ταξιδιωτικά νέα και πληροφορίες για προορισμούς.

Thank you for subscribing!