fbpx

Εναλλακτικές προτάσεις για μια επίσκεψη στο παραμυθένιο Βέλγιο

photo credits: @maria_vardl

Εισαγωγή

Το Βέλγιο είναι γνωστό για πολλά πράγματα: για την πολυπολιτισμικότητά του, για το γεγονός ότι εκεί εδρεύουν πολλά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις σοκολάτες του, για τις πολλές γευστικές μπύρες του, ακόμη και για τις τηγανιτές πατάτες του! Οι περισσότεροι γνωρίζουν την πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες, την Μπρυζ – κορυφαίος τουριστικός προορισμός – και ίσως την Αμβέρσα, με τη γραφική κεντρική της πλατεία. Σε αυτά τα μέρη καταλήγουν ίσως τα περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία, δεδομένου ότι είναι ενδεικτικά της βέλγικης αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Το σίγουρο όμως είναι ότι το Βέλγιο δεν έχει μόνο αυτά!
Παρά τη μικρή της έκταση, η χώρα διαθέτει μια ποικιλία προορισμών, στους οποίους οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φυσική τους ομορφιά και να πραγματοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες.

Ενδιαφέροντα tips

1. Η χώρα χωρίζεται σε δύο περιοχές, τη Φλάνδρα και τη Βαλλονία. Στην πρώτη μιλούν κυρίως Ολλανδικά (Φλαμανδικά) και στην δεύτερη κυρίως Γαλλικά· ωστόσο, σχεδόν όλοι μπορούν να επικοινωνήσουν άνετα στα Αγγλικά.
2. Η χώρα είναι σχεδόν επίπεδη· το υψηλότερο σημείο της είναι κάτι λιγότερο από 700 μέτρα και ονομάζεται «Σινιάλ ντε Μποτράνζ».
3. Το κλίμα είναι γενικώς ήπιο. Παρόλα αυτά, είναι πολύ πιθανό η βροχή να διαδέχεται τον ήλιο διαρκώς, οπότε είναι καλό να κουβαλάμε μαζί μας και καπέλο και ομπρέλα!

photo credits: @maria_vardl

Βρυξέλλες

Πρώτη στάση του ταξιδιού δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι Βρυξέλλες. Η πόλη έχει ένα αρκετά συμμαζεμένο κέντρο, γεγονός που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να τη γνωρίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα βασικά αξιοθέατα που θα δει κάποιος, αν πηγαίνει για πρώτη φορά είναι: 

  • Η Γκραν Πλας, στην οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει υπέροχα κτήρια, μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής· σε ένα από αυτά στεγάζεται και το μουσείο της πόλης
  • Το βασιλικό παλάτι των Βρυξελλών
  • Το γνωστό Μάνεκεν Πις
  • Το Ατόμιουμ
  • Η βασιλική στοά του Saint Hubert
  • Το πάρκο Σενκαντενέρ (όπου βρίσκεται και μια επιβλητική αψίδα, που μπορεί κάτι να μας θυμίζει…)
  • Ο καθεδρικός ναός
 

photo credits: @maria_vardl

Ωστόσο, υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις, για όποιον διαθέτει περισσότερο χρόνο. Πίσω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, μπορεί κανείς να κάνει μια βόλτα στον Λόφο των Τεχνών, να θαυμάσει τα παλαιοπωλεία και τις μπυραρίες στις γειτονιές Σαμπλόν και Μαρόλ, να εξερευνήσει την περιοχή Ισέλ, την πλατεία και το πάρκο Φλαζί, να επισκεφτεί τα κτήρια των ευρωπαϊκών φορέων στην ευρωπαϊκή γειτονιά, να πιει μια μπύρα στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης και να κάνει πικ-νικ στο Bois de la Cambre.

photo credits: @maria_vardl

Εναλλακτικές προτάσεις για ημερήσιες εξορμήσεις

Οι προτάσεις για ημερήσιες εξορμήσεις από τις Βρυξέλλες είναι πολλές και θεωρητικά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν σχεδόν όλο το Βέλγιο. Ωστόσο, θα περιοριστούμε σε αυτές που είναι λιγότερο τουριστικές, αλλά αξίζουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη.


1. Γάνδη
Τη βάζω πρώτη από όλες τις επιλογές, διότι – πέρα από κάθε υπερβολή – είναι η πιο παραμυθένια πόλη του Βελγίου! Συγκεντρώνει όλη τη μαγεία άλλων πόλεων, όπως η Μπρυζ και η Αμβέρσα, χωρίς να είναι το ίδιο τουριστικές. Με το τρένο, απέχει περίπου μισή με μία ώρα από το κέντρο των Βρυξελλών, αναλόγως το δρομολόγιο που θα επιλέξει κάποιο.

photo credits: @maria_vardl

2. Ντινάν
Η πόλη του σαξόφωνου!
Στη Ντινάν, ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει μια βόλτα στην κεντρική γέφυρα, η οποία κοσμείται από ζωγραφισμένα σαξόφωνα, να ανέβει στο φρούριο της πόλης ή ακόμη και να κάνει πεζοπορία σε ένα από τα ωραία μονοπάτια που κινούνται γύρω από την πόλη. Απέχει περίπου δύο ώρες από τις Βρυξέλλες.

photo credits: @maria_vardl

3. Λουβέν
Σε μόλις μισή ώρα με το τρένο από τις Βρυξέλλες, οι ταξιδιώτες φτάνουν στη Λουβέν. Η εικόνα του ιστορικού κέντρου είναι καθηλωτική· η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, το δημαρχείο σε στυλ γοτθικό, το πανεπιστήμιο και τα πάρκα είναι μερικά μόνο από τα must see σημεία της πόλης.

photo credits: @maria_vardl

Επίλογος

Οι όμορφοι προορισμοί του Βελγίου δεν περιορίζονται φυσικά μόνο σε αυτές τις προτάσεις. Για παράδειγμα, στην περιοχή των Αρδεννών οι φυσιολάτρες, μπορούν να κάνουν πεζοπορία ή ποδηλασία στις καταπράσινες κοιλάδες και οι λάτρεις της ιστορίας να ξεναγηθούν στα ιστορικά φρούρια της περιοχής. Για τον λόγο αυτό, δεν υπάρχει ενδεικτικός αριθμός ημερών που μπορεί να αφιερώσει κανείς σε μια επίσκεψή του στη χώρα. Ό,τι όμως και να αποφασίσει κάποιος, το Βέλγιο θα τον ανταμείψει με όμορφες εικόνες και ακόμη πιο όμορφες αναμνήσεις.

Σας αρέσουν τα ταξίδια σε ονειρεμένους προορισμούς και σε προσιτές τιμές;

Κάντε εγγραφή στo newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις ταξιδιωτικές μας προσφορές, tips, ταξιδιωτικά νέα και πληροφορίες για προορισμούς.

Thank you for subscribing!

%d bloggers like this: