fbpx

Ημερήσια εξόρμηση πεζοπορίας στον Κορύλοβο (Ν.Δράμας)

photo credits @maria_vardl

Γενικές πληροφορίες ορειβασίας στο λόφο Κορύλοβο

Βαθμός Δυσκολίας
Χαμηλής – Μέτριας (Α++)

Destination
Κορύλοβος Δράμας, Ελλάδα

Total Distance
6,2 Km

Total Time
2,5 Hours

Λίγα λόγια για τον Κορύλοβο

Ο Κορύλοβος είναι ένας αρκετά υψηλός λόφος – ή ένα αρκετά χαμηλό βουνό, ύψους 500 μέτρων, ο οποίος βρίσκεται στο νομό Δράμας και ενώνεται με τη νότια πλευρά του Φαλακρού όρους. Σήμερα, τμήμα του λόφου καλύπτεται από ένα όμορφο περιαστικό δάσος, στο οποίο η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη· πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής επιλέγουν να περπατήσουν ή να τρέξουν στα χαραγμένα και ευδιάκριτα μονοπάτια του.

Μία από τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς ξεκινάει από το Πανόραμα Δράμας, περιοχή που βρίσκεται περίπου 2.5 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Το μονοπάτι ξεκινάει από ένα κιόσκι που προβάλλει στο αριστερό μας χέρι, καθώς φτάνουμε στην περιοχή. Εκεί, μπορούμε να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε. Ήδη από την είσοδο του μονοπατιού διακρίνεται η σήμανση με κίτρινο και κόκκινο χρώμα, την οποία ακολουθούμε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι την κορυφή.

Tip: Παρόλο που η διαδρομή φαίνεται σχετικά απλή, είναι απαραίτητο να φοράμε ορειβατικά μποτάκια και να έχουμε μπατόν, καθώς σε μερικά σημεία είναι μέτρια ανηφορική και σε άλλα στενεύει απότομα. Φυσικά, έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα! Κυρίως, πρέπει να κουβαλάμε αρκετό νερό, καθώς για πολλή ώρα περπατάμε εκτός του δάσους, σε σημεία με χαμηλή βλάστηση.

photo credits @maria_vardl

Περιγραφή της διαδρομής

Όσον αφορά κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής, αυτή είναι κυκλική, δηλαδή η εκκίνηση και ο τερματισμός της βρίσκονται στο Πανόραμα. Για την ολοκλήρωσή της απαιτούνται περίπου 2,5 ώρες (μαζί με τις στάσεις) και είναι χαμηλής έως μέτριας δυσκολίας, λόγω των ανηφορικών τμημάτων που θα χρειαστεί να καλύψουμε (Α++). Το υψηλότερο σημείο που θα προσεγγίσουμε βρίσκεται περίπου στα 500 μέτρα. Στην αρχή, κινούμαστε εντός του δάσους και στη συνέχεια πάνω στις πλαγιές του λόφου, απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης της Δράμας που εκτείνεται μπροστά μας!

photo credits @maria_vardl

Καθώς οδηγούμαστε προς την έξοδο του δάσους, η διαδρομή διακόπτεται από ασφαλτόδρομο και συνεχίζει ακριβώς απέναντι με σήμανση που πολύ δύσκολα τη χάνεις! Μετά από λίγη ώρα φτάνουμε στον πρώτο σταθμό, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας δείκτης κατεύθυνσης ανέμου. Εκεί, υπάρχει αρκετός χώρος για στάση και ξεκούραση.

photo credits @maria_vardl

Συνεχίζοντας την πορεία μας, κατευθυνόμαστε προς τις κεραίες που βλέπουμε στο βάθος. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς ο τελικός προορισμός μας είναι το αναψυκτήριο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Εκεί, μπορούμε να σταματήσουμε για όση ώρα θέλουμε και να απολαύσουμε ένα φρέσκο χυμό ρόδι, ατενίζοντας την υπέροχη θέα!

photo credits @maria_vardl

Η επιστροφή

Η επιστροφή μπορεί να γίνει είτε από τον ασφαλτόδρομο – δεν προτείνεται, γιατί είναι επικίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο – είτε κατεβαίνοντας κάθετα την πλαγιά του λόφου. Λίγο πιο πέρα από το αναψυκτήριο εντοπίζουμε σκαλοπάτια, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέχρι τον κεντρικό δρόμο. Κάποια στιγμή, στα αριστερά μας θα εντοπίσουμε ένα χώρο σαν πάρκο, με ένα μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από εκεί, περπατούμε για λίγη ώρα σε μονοπάτι που πηγαίνει παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Πανόραμα, μέχρι να φτάσουμε και πάλι στο κιόσκι.

photo credits @maria_vardl

Tip: Πριν αναχωρήσουμε από την περιοχή, μπορούμε να επισκεφτούμε την όμορφη πόλη της Δράμας και να ξαποστάσουμε στο πάρκο με τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για ένα υπέροχο μέρος, με λιμνούλες και μικρά καταρρακτάκια, ταβέρνες και καφετέριες! Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρώσουμε ευχάριστα την ημερήσια εξόρμησή μας!

Σας αρέσουν τα ταξίδια σε ονειρεμένους προορισμούς και σε προσιτές τιμές;

Κάντε εγγραφή στo newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις ταξιδιωτικές μας προσφορές, tips, ταξιδιωτικά νέα και πληροφορίες για προορισμούς.

Thank you for subscribing!

%d bloggers like this: