Η Ελλάδα στη 2η θέση της  παγκόσμιας λίστας “Γαλάζια Σημαία” 2020, με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες & 6 τουριστικά σκάφή!

Η Ελλάδα στη 2η θέση της παγκόσμιας λίστας “Γαλάζια Σημαία” 2020, με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες & 6 τουριστικά σκάφή!

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας ανακοίνωσε την λίστα με τις βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών για το 2020.

Η Ελλάδα κέρδισε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε «Γαλάζιες Σημαίες» ανάμεσα σε 47 χώρες, κατέχοντας 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Την πρωτιά και φέτος στην Ελλάδα έχει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες!

” Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει ”

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά όλες τις παραλίες με γαλάζια σημαία

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Leave a Reply

error: Content is protected !!