Η Telegraph «ψηφίζει Ελλάδα» ως τον πρώτο προορισμό μετά την κρίση του κορωνοϊού

Η Telegraph «ψηφίζει Ελλάδα» ως τον πρώτο προορισμό μετά την κρίση του κορωνοϊού

Ο Όλιβερ Σμιθ, ο συντάκτης του άρθρου “ The first country I’ll visit after coronavirus? There’s no contest ’’ που δημοσίευσε στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, κάνει θετικές αναφορές για την Ελλάδα ως τον πρώτο ταξιδιωτικό προορισμό που θα επισκεφθεί όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο.

Επίσης στο άρθρο του αναπολεί την παρθένα ζωή των νησιών, το απλό φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τις βόλτες στη φύση, την ορεινή ενδοχώρα και την απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής.

Αναφέρεται επίσης και στις προσωπικές του προτιμήσεις σχετικά με τη διαμονή, τη διατροφή και τις παραλίες που επιλέγει.
Προτιμάει τις κτισμένες από πέτρα παραδοσιακές κατοικίες, και καλεί τους αναγνώστες του να εξερευνήσουν τα χωριά των νησιών αλλά και τα μοναστήρια.
Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ταβέρνες και το χύμα κρασί και τέλος σε ότι αφορά τις παραλίες μας ενημερώνει…

«οι πιο όμορφες παραλίες είναι αυτές όπου τις περιστοιχίζουν βραχώδεις πράσινοι λόφοι, έχουν ησυχία και μία ή δύο ταβέρνες που σερβίρουν παγωμένες μπύρες και φρέσκο ψάρι. Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται!

Όπως αναφέρει, έχει επισκεφθεί οχτώ νησιά της Ελλάδας (Σκιάθο, Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελο, Μύκονο και Τήνο) κι έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια είναι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα» , τονίζει ο δημοσιογράφος.

Leave a Reply

error: Content is protected !!