Ταξίδι και ενημέρωση για τον κορωνοϊό Covid-19

Ταξίδι και ενημέρωση για τον κορωνοϊό Covid-19

 

 

 

 

 

Πριν ταξιδέψετε σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού τους επόμενους μήνες καλό θα ήταν να ελέγξετε και να ενημερωθείτε σχετικά με την κατάσταση του ιού στην συγκεκριμένη χώρα.

 

 

 

Χρήσιμες συμβουλές

 

 

1. Λόγω των συνεχών αυξανόμενων κρουσμάτων παγκοσμίως κάποιες πτήσεις ακυρώνονται ή μεταβάλλουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια τους.

Σημαντικό:
Για την γειτονική μας χώρα την Ιταλία υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις πτήσεων.
Η Ryanair έχει ανακοινώσει τη μείωση των δρομολογίων της.
Η Aegean και η Sky Express έχουν βγάλει ενημέρωση για εντατικούς καθαρισμούς και απολυμαντικούς ελέγχους των αεροσκαφών τους καθώς και την δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων σε μεταγενέστερη ημερομηνία χωρίς τέλη αλλαγής (rebooking fees).

Εάν έχετε προγραμματισμένο ταξίδι επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία για τυχόν αλλαγής των ημερομηνιών σας ή και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που επηρεάζεται το ταξίδι σας από τον κορωνοϊό.

 

2. Ενημερωθείτε σε πραγματικό χρόνο μέσω του παγκόσμιου χάρτη που δημιούργησε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) με live διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζει την εξάπλωση του σε όλο τον κόσμο.

Σε περίπτωση που βλέπετε μια χώρα να έχει πάρα πολλά κρούσματα και έχετε προγραμματίσει να την επισκεφτείτε καλό είναι να ενημερωθείτε εάν υπάρχουν κάποια αυξημένα μέτρα ή ακυρώσεις πτήσεων!

 

 

 

 

3. Μεγαλύτερη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα αεροπλάνα.
Λόγω των αυξημένων ελέγχων εάν έχετε ανταπόκριση πτήσεων στο ταξίδι σας καλό είναι να βάλετε περισσότερο χρόνο αναμονής μεταξύ των πτήσεων από ότι θα βάζατε σε κανονικές συνθήκες μιας και οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό και οι αλλαγές των δρομολογίων που προκύπτουν λόγω του ιού μπορεί να σας καθυστερήσουν.

 

 

4. Προσέξτε την ατομική σας υγιεινή κατά το ταξίδι σας.
Να έχετε αντισηπτικό gel χεριών μαζί σας ή υγρά χαρτομάντηλα και να πλένετε καλά τα χέρια σας. Καθώς και να βήχετε ή φτερνίζεστε με τον σωστό τρόπο χωρίς να φέρνετε σε κίνδυνο τους γύρω σας.

 

 

 

Χρήσιμες Οδηγιές Πρόληψης

 

 

Πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε όπως λένε « η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη» , έτσι και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσα από την παρακάτω φωτογραφία σας ενημερώνει τι πρέπει να προσέχετε και πως να προστατευτείτε.

 

 

 

 

 

 

Στο παρακάτω πίνακα που εξέδωσε με ανακοίνωση το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο  σας παραθέτουμε μερικές αλήθειες και μύθους σχετικά με τον κορωνοϊό.

 

 

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!