fbpx

The Healing

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε 1 μέρα, 1 μήνα ή σε ένα χρόνο από σήμερα 29 Μαρτίου 2020 αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η γη θα βρει τον τρόπο να ισορροπήσει τα πράγματα όπως έκανε πάντα πριν και κατά την διάρκεια του ανθρώπου!

Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να ευαισθητοποιηθούμε ;

Η απάντηση είναι μάλλον ναι! Ξέρετε γιατί ;
Γιατί έτσι λειτουργούμε, νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι, ότι μπορούμε να ηγηθούμε τα πάντα και ότι τίποτα δεν είναι ανώτερο από εμάς!

Με μια ματιά

Τι έχουμε διδαχθεί έως σήμερα από τον ιό Covid-19 ή αλλιώς SarsCoV-2 ;
Ότι ζούσαμε σε ένα κόσμο και μια καθημερινότητα απληστίας και συνεχόμενου άγχους για ασήμαντα πράγματα χωρίς να υπολογίζουμε τους 3 βασικότερους παράγοντες ( ΥΓΕΙΑΖΩΗΑΡΜΟΝΙΑ ) .

Λίγες μέρες μόνο με το #μένουμεσπίτι και κάποιοι δεν άντεξαν και πήγαν στις παραλίες, στα χωριά, στις πλατείες και στα πάρκα .

Τη ζωή δεν τη χάνουμε τώρα με τον Covid-19 αλλά κάθε μέρα που ξυπνάγαμε τόσο καιρό και είχαμε την υγεία μας και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν η selfie, τα φίλτρα στα social και οι ασήμαντες προτεραιότητές μας ! 

Αγαπήστε τους δικούς σας ανθρώπους , δείξτε τους την αγάπη σας, περάστε όμορφες απλές καθημερινές στιγμές μαζί τους, με τα παιδιά σας που σας έχουν ανάγκη τώρα, πριν μεγαλώσουν!
Δώστε αξίες σε απλές στιγμές και όχι στα υλικά αγαθά!

Η ζωή ήταν και θα είναι εκεί για εμάς κάθε μέρα, μας χαμογελάει και το μόνο που μας ζητάει είναι να ανοίξουμε τα μάτια να τη δούμε!

H κατάσταση έως τώρα

Αυτό το μήνα είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε ανθρώπους να τρέχουν να πάρουν αντισηπτικά, αγαθά, συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα λες και ξαφνικά θα αλλάξει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ή θα σκοτώσουμε τον ιό.
Νομίζουμε ότι θα σωθούμε εάν έχουμε αντισηπτικό για εμάς και την οικογένειά μας αλλά όχι για τον διπλανό μας, το γείτονά μας ή το κατώτερο οικονομικά συνάνθρωπό μας που δεν έχει την οικονομική άνεση να τα αγοράσει.
Εάν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας δεν θα καταφέρουμε τίποτα.
Βλέπουμε το δέντρο αλλά χάνουμε το δάσος!

Δεν ξέρω πως να σώσω τον κόσμο. 
Δεν έχω τις απαντήσεις ή την απάντηση. Δεν διαθέτω καμιά μυστική γνώση για το πως να διορθωθούν τα λάθη γενεών, του παρελθόντος και του παρόντος. Ξέρω όμως σίγουρα πως χωρίς συμπόνια, σεβασμό και αλληλεγγύη προς όλους τους κατοίκους της Γης, κανένας από εμάς δεν θα επιζήσει και δεν θα το αξίζει άλλωστε.

”Leonard Peltier”

Μέσα σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν και κάποιες θετικές εξελίξεις.

Όχι δεν βρέθηκε ακόμα το φάρμακο (το ευχόμαστε όλοι μας σύντομα).

Βρέθηκε όμως το φάρμακο για την ισορροπία της φύσης! Ποιό είναι ;

Το PAUSE. 

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει φέρει καταστροφικές συνέπειες στο σύστημα υγείας αλλά με το pause που πάτησε σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως είναι το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων, η αλόγιστη χρήση αγαθών, οι εκατομμύριες μετακινήσεις μας και πολλά άλλα, κατάφερε να επαναφέρει την υγεία της γης!

Μετά από πολλά χρόνια στην Κίνα ανέπνευσαν καθαρό αέρα μέσα στις πόλεις μιας και σταμάτησαν να κυκλοφορούν χιλιάδες αυτοκίνητα στους δρόμους.

Στη Βενετία οι κάτοικοι άρχισαν να βλέπουν καθαρά νερά στα κανάλια λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας των πλοιαρίων και τη μόλυνση των υδάτων από τις επιχειρήσεις και τους τουρίστες.

Οι άνθρωποι στη Νάρα της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι βλέπουν τα ελάφια, που συνήθως μένουν στο πάρκο, να περιφέρονται στους δρόμους.

 

Στη Ταϊλάνδη εμφανίστηκαν πίθηκοι σε πλατείες και σε κεντρικά μέρη των πόλεων.

Αφορμή για αυτές τις «εξορμήσεις» των ζώων σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο είναι η αναζήτηση τροφής μιας και οι άνθρωποι λόγω καραντίνας δεν μπορούν να τα ταΐσουν όπως έκαναν μέχρι πρότινος.
Αλλά αυτό δεν είναι το φυσικό τους ένστικτο, να αναζητήσουν τη τροφή τους ;
Είναι καλύτερο να είναι φυλακισμένα σε πάρκα και κλουβιά και να τους πετάει το φαγητό ο άνθρωπος ;
Επιτέλους τα ζώα είναι ελεύθερα να περπατήσουν χωρίς το φόβο και την απειλή για τη ζωή τους από το ανθρώπινο είδος, τα οχήματα και κάθε τι άλλο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος που μπορεί να τα βλάψει ή να τα σκοτώσει!

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-5P έδωσε εικόνες για την περίοδο 14 έως 25 Μαρτίου με τα στοιχεία να δείχνουν ισχυρές μειώσεις στα επίπεδα ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου πάνω από πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Ρώμη σε σχέση με το 2019 λόγω της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας και των μετακινήσεων.

Με μόλις λίγους μήνες από την πρώτη ημέρα εξάπλωσης του ιού και ελάχιστες ημέρες έως εβδομάδες lockdown μεγάλων πόλεων και ολόκληρων χωρών η γη έχει καταφέρει και επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Μήπως η γη μας φωνάζει και μας χτυπάει το καμπανάκι για να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας ;

Να σταματήσουμε να τρέφουμε μόνο το εγώ μας καταστρέφοντας τον πλανήτη μας, τα ζώα, τον διπλανό μας και κάθε τι περνάει από μπροστά μας ;

Η επόμενη ημέρα

Μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται πάντα η λιακάδα και το ουράνιο τόξο.
Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί το εμβόλιο για το κορονοϊό και θα επανέλθουμε στη φυσιολογική μας ζωή.
Ας διδαχτούμε όλοι μας από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και ας βγούμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία μας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας!

O Ιταλός συγγραφέας  Danilo Calabrese μέσα από ένα εξαιρετικό ολιγόλεπτο βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, δίνει υπόσταση στον Covid-19 και προσπαθεί να φανταστεί τι θα μας έλεγε ο ιός αν είχε φωνή, δίνοντας έτσι «τροφή» για σκέψη και κάνοντας μας να δούμε την κρίση του Covid-19 με «άλλα μάτια».

Σας αρέσουν τα ταξίδια σε ονειρεμένους προορισμούς και σε προσιτές τιμές;

Κάντε εγγραφή στo newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις ταξιδιωτικές μας προσφορές, tips, ταξιδιωτικά νέα και πληροφορίες για προορισμούς.

Thank you for subscribing!

%d bloggers like this: