Χιονοδρομικά Νέα

Χιονοδρομικά Νέα

Greek mountain snow sun


Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις σε πολλά από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας.

Είμαστε ιδιαίτερα ευχάριστοι να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις για την βελτίωση των υποδομών.

Συγκεκριμένα στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση στο δρόμο Τρίκαλα Κορινθίας προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι στο Καρπενήσι γίνονται έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αναβατήρων και ασφαλτοστρώθηκε το πάρκινγκ.

Και στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού συνεχίζονται οι συντηρησεις των αναβατήρων καθώς επίσης ασφαλτοστρώνονται αυτό το διάστημα πολλά τμηματα δρόμων που πηγαίνουν προς το χιονοδρομικό κέντρο. Πιο συγκεκριμένα το τμήμα από Κελάρια ως Φτερόλακα (Μπαλαλούκα) και ο δρόμος Πολυδρόσου – χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού που έγιναν παρεμβάσεις με ασφαλτόστρωση σε κάποια σημεία.

Για τους χιονοδρόμους φίλους αυτά τα νέα είναι ευχάριστα και ελπίζουμε σε μια ομαλή και λευκή χιονοδρομική χρονιά!

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι ασφαλτοστρώσεις δεν είναι εύκολο θέμα στην Ελλάδα λόγω γραφειοκρατίας και δικαιοδοσίας από πολλούς φορείς. Για αυτό και πολλές φορές βλέπουμε να φτιάχνονται μικρά τμήματα δρόμων ή ακόμα και με δικά τους έξοδα και πρωτοβουλία πολλά χιονοδρομικά κέντρα να επισκευάζουν δρόμους που δεν είναι στην δικαιοδοσία τους γιατί περνάει αρκετός χρόνος μέχρι να παρθεί η απόφαση από το κράτος.
Γενικά είναι καλό να μπορούν να ξεπερνιούνται τέτοια προβλήματα και όλοι οι φορείς κρατικοί και μη (περιφέρειες , τοπικές αρχές και χιονοδρομικά κέντρα) να συμβάλλουν για μια καλή τουριστική περίοδο που θα φέρει θετικά αποτελέσματα για όλους!

Leave a Reply

error: Content is protected !!