fbpx1.  Αποταμίευση 💰

Αποταμίευσε ό,τι μπορείς και όποτε μπορείς, έστω και  1€ τη μέρα. Δεν χρειάζεται να πιεστείς , απλά δες που σπαταλάς χρήματα άσκοπα και περιόρισε τα! Μη βγεις για καφέ 4 φορές την εβδομάδα, βγες 2! Σε βάθος χρόνου θα έχεις μαζέψει ένα εύλογο ποσό που θα σου δώσει αυτή την ώθηση που ήθελες για να πεις ΝΑΙ είναι εφικτό να πάω! 

 2.  Search again & again 🔍

Μάθε, ρώτα, ψάξε είτε από άλλους ταξιδιώτες είτε από ταξιδιωτικά γραφεία!Στην εποχή μας έχεις και ένα τεράστιο εργαλείο που οι παλιώτερες γεννιές δεν το είχαν ,μα φυσικά αναφέρομαι στο διαδύκτιο! Αναζήτησε τον προορισμό που θες να πας,μπες σε  sites,μπες σε forum από bloggers , όπως εμείς και θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες.

Προσοχή μην επαναπαυτείς, θα δεις και θα ακούσεις πολλά. Ναι φυσικά κάθε προορισμός έχει δυσκολίες & την επικινδυνότητα του αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάς! Κάνε καλό search για να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσεις και πολύ σημαντικό κάνε διασταύρωση των πληροφοριών,δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα & αλλιώς βιώνει τις καταστάσεις & τις δυσκολίες κάθε άνθρωπος!

3.  Οργάνωση 📝

Οργάνωσε το ταξίδι, πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να φτιάξεις ένα πλάνο (το ξέρεις ότι μπορείς να κερδίσεις έως και 20-30% από τα συνολικά σου έξοδα μόνο και μόνο αν οργανωθείς και φτιάξεις ένα day plan!) γνωρίζοντας πως, που και τι θα κάνεις στο ταξίδι χωρίς να κάνεις άσκοπες σπατάλες τελευταία στιγμή γιατί δεν βρίσκεις εισιτήριο επειδή έπρεπε να είχες κάνει ήδη προκράτηση.

4.  Do it 1 year later 📆

Κάτι το οποίο το μάθαμε και εμείς στην πορεία μας ως ταξιδευτές.Το λαχταράς ,θες να το κάνεις τώρα,το έχεις πάρει απόφαση και διακατέχοντας το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της υπερβολής πας και το κλείνεις σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ή τα κλείνεις μόνο σου χωρίς άλλη σκέψη!Μήπως τελικά δεν είναι και η καλύτερη λύση?

Γιατί όμως δεν είναι. Μα γιατί βιάστηκες επειδή το θες πολύ, αν το αφήσεις για 1 χρόνο μετά θα είσαι πιο ώριμος και μπορείς να κλείσεις καλύτερο ξενοδοχείο (αυτό που δεν έβρισκες τώρα γιατί ήταν τελευταία στιγμή) , χαμηλότερη τιμή γιατί αφού το χεις αποφασίσει μπορείς να το κλείνεις πολύ πιο νωρίς, θα έχεις φτιάξει καλύτερο πλάνο πιο ρεαλιστικό με τους χρόνους, πιο οργανωμένο χωρίς να ψάχνεις τελευταία στιγμή πως θα πάω απο το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης και πολλά άλλα!

Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς!

Φυσικά άν συντρέχουν άλλοι λόγοι που πρέπει να το κάνεις τώρα τότε προσπέρασε αυτή τη συμβουλή μας,αναφερόμαστε σε ταξίδια ζωής ή δύσκολα υλοποιήσιμα που αν βιαστείς μπορεί να χάσεις λεφτά ή και να μην περάσεις τόσο όμορφα όπως θα ήθελες γιατί δεν θα το χεις οργανώσει όσο πρέπει!

 5.  Μη βιαστείς 

Βρήκες μια ευκαιρία, είσαι σίγουρος όμως? Τσεκάρε το πρώτα! Βλέπεις προσφορές ταξιδιωτικών γραφείων,διάβασες όμως τα ψιλά γράμματα ?? το ημερίσιο πλάνο τους στο προορισμό που θέλεις να πας ?? Mπορεί να μη αρμόζει με τα δικά σου γούστα! Από την άλλη,αν τα κάνεις όλα μόνος σου και βρήκες μια ευκαιρία ,μπες πρώτα να δεις και τις κριτικές, όχι μόνο από ένα site αλλά και από περισσότερα για να κάνεις διαστάυρωση. Σε καμία περίπτωση δε θες να κλείσεις ξενοδοχείο που το βρήκες ευκαιρία και νομίζεις ότι είναι σε καλό σημείο με συγκοινωνίες αλλά όταν πας μαθαίνεις ότι είναι σε κακόφημη περιοχή που είναι επικίνδυνα να κυκλοφορείς το βράδυ!Γενικά στις τελικές σου αποφάσεις μην βάζεις πρώτα τον ενθουσιασμό σου αλλά την λογική και το budget που διαθέτεις (μετά έρχεται και ο ενθουσιασμός και η χαρά,όταν τελικά βλέπεις ότι τα κατάφερες και το ζεις και μάλιστα χώρις προβλήματα γιατί το οργάνωσες σωστά! ) Προσοχή όμως! Mην πας στο άλλο άκρο και αργήσεις πολύ και χάσεις μια ευκαιρία ενός πακέτου διακοπών, ένος αεροπορικού εισιτήριου ή ξενοδοχείου! Το δες, το ᾽ψαξες, έβγαλες πόρισμα,that’s it!

6.  Κλείσε νωρίς 

Το έχεις βιώσει σίγουρα και το έχεις ακούσει να το λένε πολλοί.Ναι δεν είναι μυστικό είναι αλήθεια.Είτε ταξιδέψεις οργανωμένα μέσω κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου είτε τα κλείσεις μόνο σου, αν τα κλείσεις νωρίς μόνο κερδισμένος μπορείς να βγείς.

Κάνουν εκτπώσεις και βγάζουν προσφορές 2-6 μήνες νωρίτερα συνήθως.

Εμείς θα σε ενημερώσουμε κυρίως για το τι μπορείς να κάνεις μόνος σου γιατί ως travellersτα κλείνουμε όλα μόνοι μας.

Οι αεροπορικές εταιρίες κάνουν πολύ καλές προσφορές και αν τα ψάχνεις συχνά θα δεις ότι βγάζουν και κάποιες γενναίες προσφορές για συγκεκριμένες ημέρες,προσοχή όμως είναι για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων και εξαντλούντε πολύ γρήγορα.Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο για μια ευρωπαική χώρα που συνήθως το βρίσκεις 150€/άτομο πήγαινε-έλα μπορεί να βγάλουν promo για κάποια καθημερινή ημέρα (συνήθως για ταξίδι 2-5 μήνες μετά ) στα 30-50€/άτομο!

Σου προτείνουμε να παρακολουθείς τις αεροπορικές εταιρίες και να κάνεις subscribe σε αυτές για να σου στέλνουν τις προσφορές τους στο mail σου.

Το « κλείσε νωρίς » δεν αναφέρεται μόνο στα αεροπορικά σου εισιτήρια αλλά σε ότι μπορείς να κλείσεις από το tablet/κινητό/υπολογιστή σου .Έτσι μπορείς να κλείσεις πολύ νωρίτερα το ξενοδοχείο σου,τα εισιτήρια εσωτερικής μετακίνησηςστην χώρα που θα πας (πχ τα εισιτήρια λεωφορείου, την ενοικίαση του αυτοκινήτου), τα εισιτήρια στα μουσεία (τα οποία πολλές φορές ειναι απαραίτητο γιατί λόγω του υπερτουρισμού σε κάποιες χώρες δεν θα βρεις όταν πας), μέχρι και τις δραστηριότητες που θες να κάνεις μπορείς να κάνεις κράτηση και να δώσεις προκαταβολή ή να ξοφλήσεις όλο το ποσό. Όλα αυτά μπορούν να σου αποταμιεύσουν ένα τεράστιο ποσό εάν τα προπληρώσεις με κράτηση 3-8 μήνες πριν το ταξίδι,που ούτε εσύ θα φανταζόσουν ότι είναι εφικτό!!

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________

Ελπίζουμε να σας βοηθήσουν οι συμβουλές μας και να κάνετε πραγματικότητα το ταξίδι  που ονειρεύεστε!

Είμαστε στη διάθεση σας αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να υλοποιήσετε ένα ταξίδι!

Επίσης μπορούμε να αναλάβουμε να οργανώσουμε το ταξίδι σας στα μέτρα που εσείς θέλετε.

Σημαντικό: Δεν είμαστε ταξιδιωτικό γραφείο, το κάνουμε από αγάπη για τα ταξίδια γιατί μας αρέσει!

Ακολουθήστε μας  σε Instagram & Facebook για περισσότερα νέα!

 

👉 https://www.instagram.com/travellers_for_life

👉 https://www.facebook.com/travellersforlifeGr

 

Μέσα απο τα social μας δείχνετε την αγάπη σας και μας ενθαρρύνετε να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να σας μεταλαμπαδεύουμε τις εμπειρίες μας.

 

Με εκτίμηση,

Travellers for Life

Σας αρέσουν τα ταξίδια σε ονειρεμένους προορισμούς και σε προσιτές τιμές;

Κάντε εγγραφή στo newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις ταξιδιωτικές μας προσφορές, tips, ταξιδιωτικά νέα και πληροφορίες για προορισμούς.

Thank you for subscribing!