Παξοί-Αντίπαξοι

 

Ένα ταξίδι χαλάρωσης & ηρεμίας στους Παξούς

 

Το είχαμε ακούσει τόσες φορές, θέλαμε να πάμε αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει, ίσως φταίει που δεν είναι και φτηνός προορισμός.

Ήρθε όμως η στιγμή που μετά από οργάνωση και προγραμματισμό τα καταφέραμε και βρεθήκαμε και εμείς στους μαγευτικούς Παξούς που λένε όλοι.

Φτάνοντας Ηγουμενίτσα πήραμε το ferry για Παξούς.  Από τα εισιτήρια και μόνο διαπιστώνεις ότι μάλλον θα είναι ακριβό το νησί!

Από ξενοδοχεία δεν θα βρείτε πολλά, από την άλλη θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και άνετες με πανοραμική θέα βίλλες που αν δεν κλείσετε νωρίς δε θα τις βρείτε διαθέσιμες. Εμείς επειδή δεν το είχαμε οργανώσει νωρίς βρήκαμε στο Paxos Club Resort & SPA****  που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον Γάϊο. Αρκετά ικανοποιητικό με ωραία πισίνα & εξωτερικούς χώρους αλλά σχετικά παλιές εγκαταστάσεις.

Την τρίτη ημέρα είχαμε κλείσει να νοικιάσουμε σκάφος από τον καταπληκτικό επαγγελματία Πάνο (Panos Boats & Trips) που διατηρεί επιχείρηση ενοικιάσεων σκαφών στην περιοχή του Λόγγου και να πάμε να εξερευνήσουμε την Αντίπαξο καθὠς και την γύρω περιοχή των Παξών. Μια εμπειρία που άξιζε και την ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ.

 

Tip 1 :  Μην πάρετε αμάξι! Μπορεί να μη σας χρησιμεύσει κιόλας -ωστόσο αν τελικά το χρειαστείτε να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε πάρκινγκ για να πάτε στη πρωτεύουσα του νησιού τον Γάϊο.

Tip 2 :  Δεν είναι τυχαίο που πηγαίνουν όσοι έχουν σκάφη ή ιστιοπλοϊκά. Το νησί δεν έχει καλό οδικό δίκτυο & σχεδόν (!) όλες οι παραλίες του είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Βέβαια αν μπορέσετε και βρεθείτε σε κάποιο σκάφος η ομορφιά του τόπου θα σας αποζημιώσει!

Tip 3 : Αν δε πάτε Αντίπαξο ένα μονοήμερο είναι σαν να φτάσατε στην πηγή & δεν ήπιατε νερό! Must go προορισμός με υπέροχα νερά!

 

👉  Σύντομα αναλυτική περιγραφή, φωτογραφίες & συμβουλές από τα καθιερομένα πλέον ταξίδια μας στο νησί των ανέμων όπως το αποκαλούν και οι ντόπιοι….. 🙂😃🔜  

error: Content is protected !!