Κεφαλονιά

 

Εξερευνώντας την Κεφαλονιά & τις αμέτρητες παραλίες της.

 

Όταν πας στην Κεφαλονιά έχεις 2 επιλογές ή να κάτσεις από την μια πλευρά του νησιού και να απολαύσεις την ξεκούκαση και την ομορφιά της χαλαρά ή να πάρεις το αμάξι και να εξερευνήσεις το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων!

Μαντέψτε τι επιλέξαμε εμείς (χαχαχα). Μα φυσικά σαν γνήσιοι explorers & travellers αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε το νησί!

Μουσική στο αμάξι, αντιλιακό , πολλά νερά , η Μαρία να κρατάει τη gopro και να αποθανατίζει τις ομορφιές του νησιού και ο Γιάννης να προσπαθεί να οδηγήσει στους δύσκολους δρόμους του νησιού! Μα γιατί? Επειδή στο νησί υπάρχουν αρκετές σεισμικές δονήσεις κάθε χρόνο και σε συνδιασμό με το άσχημο οδικό δίκτυο καθώς και την έλλειψη συντήρησης και ανανέωσης του  από το κράτος , το να κυκλοφορείς στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού ιδίως την νύχτα είναι αρκετά επικίνδυνο.

 

 

Tip 1 :  Μην περιμένετε να δείτε φιλόξενους ανθρώπους, ευγενικούς & καλούς! Απεναντίας θα έρθετε αντιμέτωποι με επαρχιώτες που κουτσομπολεύουν τους τουρίστες, επιχειρήσεις και μαγαζιά που έχουν ως στόχο να σας εκμεταλευτούν και να βγάλουν κέρδος από τους τουρίστες χωρίς να προσφέρουν υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις τιμές  που έχουν. Προς Θεού δεν είναι ο κανόνας απλά μας έκανε εντύπωση γιατί το είχαμε ακούσει από πολλούς & δεν είχαμε δώσει σημασία ώσπου το ζήσαμε και εμείς. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως αυτές που σας προτείναμε παραπάνω στις οποίες μείναμε ευχαριστημένοι από τις παροχές και από το προσωπικό αντίστοιχα!

Tip 2 :  Έχει αμέτρητες παραλίες δεν χρειάζεται να πάτε σε όλες (πράγμα δύσκολο) και να είστε τελικά σε ένα  τιμόνι σε όλες τις διακοπές σας. Κάντε την έρευνα σας και επιλέξτε 4-8 παραλίες που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον ή είναι must και πηγαίνετε σε αυτές!

Tip 3 :  Πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το  Σπήλαιο της Μελισσάνης και να κάνετε την βόλτα με το βαρκάκι! Αξίζει και τα λεφτά και την αναμονή! Να είστε όμως προετοιμασμένοι για μεγάλη αναμονή ιδίως αν πάτε τον Αύγουστο. Προτιμήστε να φτάσετε πολύ πρωί για να αποφύγετε την ταλαιπωρία & να μην χάσετε όλη την ημέρα σας περιμένωντας να μπείτε στην σπηλιά!

Tip 4 :  Δεν θα λέγαμε ότι είναι φτηνό νησί, αλλά αν ψάξετε θα βρείτε και μαγαζιά που έχουν πιο προσιτές τιμές! Προσπαθήστε να αποφύγετε να φάτε στα πολύ τουριστικά και αναζητήστε  γραφικά μαζαγάκια στης παραλίες ή σε οικισμούς στις γύρω περιοχές.

 

👉  Σύντομα αναλυτική περιγραφή, φωτογραφίες & συμβουλές από το ταξίδι μας στη Κεφαλονιά….. 🙂😃🔜  

error: Content is protected !!