fbpx

Πρωτοχρονιά στη μαγευτική Λαπωνία

Διάρκεια: 9 Ημέρες | Περίοδος: Δεκέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022

Από 1330 €
Η ταξιδιωτική προσφορα ίσχυε την χρονική στιγμή που δημοσιεύθηκε 10/2021.
Για νέες προσφορές επισκεφθείτε την travel tours σελίδα μας.
Περιγραφή Ταξιδιού

Ζήστε μια διαφορετική Πρωτοχρονιά στην Φινλανδική Λαπωνία γεμάτη έντονες στιγμές και δραστηριότητες στα χιόνια.

Γνωρίστε από κοντά τον Άη Βασίλη στο Ροβανιέμι, κάντε έλκηθρο με husky και ταράνδους και στείλτε ένα γράμμα στους δικούς σας ανθρώπους από το official ταχυδρομείο του Santa Claus!

Αποχαιρετίστε το 2021 και ζήστε ένα διαφορετικό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μέσα σε μοναδικά Φινλανδικά καταλύματα.

Μείνετε σε γυάλινα ιγκλού στη καρδιά του Αρκτικού Κύκλου και ζήστε μοναδικές στιγμές. Απολαύστε βραδινές δραστηριότητες με snowmobiile safari στη Βόρεια Λαπωνία και αναζητήστε το Βόρειο Σέλας.

Και όλα αυτά μέσα από τη καθοδήγηση και αξιοπιστία του Travellers for Life που ειδικεύεται στα ταξίδια της Λαπωνίας και της Αρκτικής.

 

Τι περιλαμβάνει

ΑΤΟΜΙΚΟ
Διάρκεια Ταξιδιού
9 ημέρες

 

Διανυκτερεύσεις
8 νύχτες 

 

Εμπειρία 
Για όλη την Οικογένεια

 

Γεύματα
Πρωινό

 

Τι δε περιλαμβάνει

• Προσωπικά έξοδα
• Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση

• Είσοδοι σε αξιοθέατα, πάρκα & δραστηριότητες
• Έξοδα ενοικίασης αυτοκινήτου/υπηρεσίες μεταφοράς με ιδιωτικό mini bus ή taxi
• Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

Πληροφορίες Ταξιδιού

Συνοπτική περιγραφή ταξιδιού & προτεινόμενο πρόγραμμα:

 Αναχώρηση από Αθήνα για Ελσίνκι με ανταπόκριση.  

 Αφού φτάσετε Ελσίνκι θα πάρετε το νυχτερινό τρένο που πάει στο Ροβανιέμι. Μια μοναδική εμπειρία χιονισμένων τοπίων θα σας φτάσει στο τελικό σας προορισμό χωρίς να έχετε καταλάβει πότε πέρασαν 8 ώρες! 

  Στο σταθμό τρένου θα παραλάβετε το όχημα σας (εναλλακτικά  Έλληνας οδηγός της περιοχής μπορεί να σας εξυπηρετήσει καθ’ολη τη διάρκεια της διαμονής σας) και θα ξεκινήσετε το δρόμο για τη περιοχή Kittilä στη Βόρεια Φινλανδία.
Θα διανυκτερεύσετε για 2 νύχτες σε μια Φινλανδική εξοχική κατοικία και εάν σταθείτε τυχεροί μπορεί να δείτε το Βόρειο Σέλας! Στη περιοχή θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες και ένα από τα πιο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Φινλανδίας, το Levi ski resort. 

Ύστερα επισκεφτείτε τη περιοχή Saariselkä και κοιμηθείτε σε γυάλινο igloo, μια μοναδική εμπειρία ζωής που θα σας μείνει αξέχαστη! Μέσα από το κατάλυμα μπορείτε να κλείσετε φοβερές δραστηριότητες όπως safari με husky και ταράνδους, κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και snowmobile safari σε παγωμένες λίμνες στον αρκτικό κύκλο! 

  Για το τέλος αφήσαμε τρεις ολόκληρες ημέρες στο Χωριό του Άη Βασιλη στο Ροβανιέμι.
Μείνετε στο κέντρο του Ροβανιέμι και επισκεφτείτε το Arktikum museum,  το πάρκο άγριας ζωής με αρκτικά ζώα στη Ranua και φυσικά το Santa Claus Village & το Santa Park!   

  Μετά από 7 μοναδικές «αρκτικές στιγμές» ήρθε η ώρα για την επιστροφή μας στο Ελσίνκι με το νυχτερινό τρένο. 

  Αναχώρηση από το Ελσίνκι για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση. 

 

Απαραίτητα Ταξιδιωτικά  Έγγραφα:

Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.

 

Covid-19 Protocols: 

• Η Φινλανδία έχει ανοίξει τα σύνορα για ταξιδιώτες με τα εξής μέτρα: Θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις 2 δόσεις και να έχουν περάσει 14 μέρες από την τελευταία δόση ή να έχει νοσήσει από Covid τους τελευταίους 9 μήνες. Για όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει δεν χρειάζεται τεστ πριν την άφιξή τους ούτε κατά την αναχώρησή τους από την χώρα. Σημαντικό, θα πρέπει να έχετε μαζι σας το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά τον έλεγχο και διασταύρωση ότι έχετε κάνει το εμβόλιο. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα της χώρας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τεστ PCR που να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στη χώρα και κατά την άφιξή τους θα υποβληθούν σε νέο τεστ. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, θα πρέπει να μείνουν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Για την επιστροφή σας στην Ελλάδα θα χρειαστεί να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα PLF (έντυπο εντοπισμού επιβατών) στο www.travel.gov.gr το αργότερο 48 ώρες πριν την πτήση σας.* 

* Προσοχή, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει συμπληρώσει το έντυπο εντοπισμού επιβατών είναι πιθανόν να του απαγορευτεί η επιβίβαση στο αεροπλάνο από το προσωπικό της εταιρείας.


Για τις τελευταίες ενημερώσεις και τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας, θα βρείτε εδώ.

 

 

Σημαντικές διευκρινίσεις:

 •  Οι παραπάνω τιμές είναι σε ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνουν ΦΠΑ. 

 • Το τελικό κόστος και οι ημερομηνίες ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα τη διαθεσιμότητα και την εκάστοτε τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων κατά τη κράτησή σας. 

• Τα ταξιδιωτικά πακέτα που βρίσκει η ομάδα μας είναι ατομικά και είναι οικονομικές προτάσεις βάση των εκάστοτε τιμολογιακών χρεώσεων των εταιριών κατά την αναζήτηση μας και δεν εγγυόμαστε ή φέρουμε ευθύνη για τυχόν αλλαγές στη τελική τιμή της κράτησης σας. 

 

 

 

Το ταξίδι σας μέσα από φωτογραφίες

Χρήσιμα Tips

• Ιδανικός προορισμός για  οικογένειες με παιδιά.
• Το χωριό του Άη Βασίλη έχει αμέτρητες δραστηριότητες που θα γεμίσουν εσάς & την οικογένεια σας με μοναδικές στιγμές.
• Κάντε νυχτερινό σκι και ζήστε μια διαφορετική εμπειρία χιονοδρομίας.
• Μην παραλείψετε να κάνετε safari με husky & ταράνδους στα χιονισμένα τοπία της Λαπωνίας, εμπειρίες μιας ζωής.
• Να πάρετε μαζί σας χοντρά και ζεστά ρούχα, αδιάβροχες μπότες για τα χιόνια, χειμερινά γάντια (καθώς και γάντια αφής για τις συσκευές σας). Ισοθερμικά δεν είναι απαραίτητο αλλά εάν κρυώνετε εύκολα τότε καλό είναι να έχετε μαζί σας.
• Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την οδήγηση στα χιόνια και σε παγωμένους δρόμους καλύτερα χρησιμοποιήστε ταξί ή κάποιο άλλο μέσο (ρωτήστε μας για να σας προτείνουμε Έλληνα οδηγό της περιοχής).
• Οι σκανδιναβικές χώρες είναι ακριβές αλλά με σωστή οργάνωση μπορείτε να περάσετε όμορφα χωρίς να χαλάσετε πολλά!

 

Η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσει κατευθύνσεις για την ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού σας.

 

Σας αρέσουν τα ταξίδια σε ονειρεμένους προορισμούς και σε προσιτές τιμές;

Κάντε εγγραφή στo newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις ταξιδιωτικές μας προσφορές, tips, ταξιδιωτικά νέα και πληροφορίες για προορισμούς.

Thank you for subscribing!